Mac logo
Video Screenshot, tags: 2024 ipad - Youtube

2024 iPad Pro: Tre spännande nya funktioner att förvänta sig

februari 6, 2024 av David

Apples kommande 2024 iPad Pro kommer att revolutionera surfplattmarknaden igen.

Här är tre funktioner som gör den här enheten till ett måste för både proffs och kreativa.

OLED-skärmar: De nya iPad Pro-modellerna ryktas ha OLED-skärmar, som erbjuder förbättrad kontrast och djupare svärta jämfört med LCD-skärmar.

Denna teknik har varit efterlängtad av iPad-användare, eftersom den kommer att ge en mer levande och verklighetstrogen tittarupplevelse för mediekonsumtion och kreativt arbete.

Omdesignat Magic Keyboard: Rapporter tyder på att Apple arbetar på ett uppdaterat Magic Keyboard för iPad Pro, som kan ha en snyggare design och förbättrad ergonomi.

Det ryktas att det här nya tangentbordet har en styrplatta och touch-ID-integration, vilket gör det ännu mer mångsidigt för användare som vill använda sin iPad som en bärbar dator.

Förbättrad processorkraft: 2024 iPad Pro förväntas komma med Apples senaste M3-chip eller en ännu kraftfullare efterföljare, vilket ger en betydande ökning av prestanda och möjliggör avancerade produktivitetsfunktioner som multitasking och virtuell verklighetsupplevelser.

Låt oss titta närmare på mer av dessa tre kommande funktioners detaljer nedan.

OLED-skärmar: A Brighter Future för iPad Pro

Apple har länge kritiserats för att inte införliva OLED-skärmar i sina iPads.

Men med 2024 iPad Pro ser det ut som att det äntligen är på väg att förändras.

OLED-teknik erbjuder flera fördelar jämfört med LCD-skärmar, inklusive överlägsen kontrast och djupare svärta, vilket gör att bilder och videor ser mer levande och verklighetstrogna ut. Dessutom är OLED-skärmar tunnare och mer energieffektiva än sina LCD-motsvarigheter, vilket kan bidra till en snyggare design för iPad Pro.

12,9-tums iPad Pro antog mini-LED-bakgrundsbelysning 2021, vilket överträffade den konventionella bakgrundsbelysningen för 11-tums iPad Pro. Denna uppgradering förbättrar ljusstyrkan och kontrasten avsevärt.

I en anmärkningsvärd utveckling för 2024 kommer hela iPad Pro-sortimentet att övergå till OLED-skärmar, vilket markerar Apples debut av OLED-teknik bortom iPhone och Apple Watch. Dessutom finns det en möjlighet att 12,9-tums iPad Pro har en något större skärm, utökad till 13 tum.

Ett omdesignat magiskt tangentbord

Apples Magic Keyboard har varit ett populärt tillbehör för iPad-användare som letar efter en mer laptop-liknande skrivupplevelse. Men den nuvarande modellen har sina begränsningar, som en fast vinkel och ingen touch-ID eller styrplatta-integration.

Den kommande omdesignen av Magic Keyboard sägs ta itu med dessa problem och erbjuda användarna en mer mångsidig och funktionell skrivlösning.

Enligt Bloomberg är det kommande Magic Keyboard inställt på att ge iPad Pro ett mer laptop-liknande utseende, med en robust aluminiumram. Den här uppdateringen representerar den första revideringen av Magic Keyboard sedan dess första introduktion 2020.

Förbättrad processorkraft

Med varje ny generation av iPads har Apple konsekvent flyttat gränserna för vad en surfplatta kan göra.

2024 iPad Pro förväntas inte vara något undantag, eftersom det ryktas komma med Apples senaste M3-chip eller en ännu kraftfullare efterföljare. Denna förbättring av processorkraft kan möjliggöra avancerade produktivitetsfunktioner som multitasking och virtual reality-upplevelser för proffs och kreativa.

Dessutom kan det också göra iPad till ett mer hållbart alternativ till traditionella bärbara datorer för uppgifter som kräver betydande datorkraft, såsom videoredigering eller 3D-modellering.

Bara dessa tre funktioner gör den kommande 2024 iPad Pro till ett spännande perspektiv för både proffs och kreativa som värdesätter portabilitet, prestanda och mångsidighet.