Mac logo
Apple Watch Series 9 vs Apple Watch Series 8 2

Apple Watch Series 9 vs Apple Watch Series 8: Vad är nytt?

september 14, 2023 av David

När det kommer till smarta klockor har Apple länge varit i framkant med sina innovativa funktioner och snygga design. Med lanseringen av Apple Watch Series 9 undrar många hur den jämför sig med föregångaren, Series 8. Låt oss ta en titt på de viktigaste skillnaderna och förbättringarna.

1. Skärmens ljusstyrka: Medan båda klockorna sportar en Retina LTPO OLED-skärm som alltid är på, tar Series 9 ljusstyrkan till nästa nivå med upp till 2000 cd/m² jämfört med Series 8:s 1000 cd/m². Det betyder en betydligt ljusare och tydligare skärm, särskilt i direkt solljus.

2. Processorn: På insidan har Series 9 fått en uppgradering i form av den nya S9 SiP med 64‑bitars 2-kärnig processor, medan Series 8 använder S8 SiP. Detta kan betyda snabbare prestanda och smidigare användning.

3. Ultra Wideband-chip: Series 9 introducerar den andra generationens Ultra Wideband-chip, vilket kan ge förbättrade trådlösa kapaciteter och mer exakta platsbestämningar. Series 8 använder första generationens U1-chip.

4. Kontroll: Båda klockorna har en Digital Crown med haptisk återkoppling. Men Series 9 inför också en dubbeltryck-gest, vilket kan ge ytterligare användbarhet och funktionalitet.

5. Lagring: När det gäller lagring dubblar Series 9 kapaciteten från föregångaren med 64 GB, medan Series 8 erbjuder 32 GB. Mer lagring kan betyda mer utrymme för appar, musik och andra filer.

6. Övriga specifikationer: Både Apple Watch Series 9 och 8 har många liknande funktioner, inklusive:

  • Sensorer för att mäta temperatur, syrenivå i blodet, samt en elektrisk och optisk hjärtsensor.
  • Vattentålighet ner till 50 meter.
  • Dammtätning (IP6X).
  • Nödfunktioner som internationella nödsamtal, SOS-nödanrop, kraschdetektering och falldetektering.

Apple Watch Series 9 vs Series 8

Apple Watch Series 9 vs Series 8 transparent
SpecifikationApple Watch Series 9Apple Watch Series 8
Boettstorlek41 mm eller 45 mm41 mm eller 45 mm
Skärmens ljusstyrkaUpp till 2000 cd/m²Upp till 1000 cd/m²
SkärmtypRetina LTPO OLEDRetina LTPO OLED
Skärmens materialIon-X-glas (aluminium), Safirglas (rostfritt)Ion-X-glas (aluminium), Safirglas (rostfritt)
ModelltypGPS och GPS + CellularGPS och GPS + Cellular
ProcessorS9 SiPS8 SiP
Trådlöst chipW3-chipW3-chip
Ultra Wideband-chipAndra generationen27U1-chip27
KontrollDigital Crown, dubbeltryck-gest, SiriDigital Crown, Siri
SensorerTemperatursensor, syrenivå, hjärtsensorTemperatursensor, syrenivå, hjärtsensor
Lagringskapacitet64 GB32 GB
VattentåligNer till 50 meter50 meter
DammtäthetIP6XIP6X
Trådlösa anslutningarLTE och UMTS, wifi 4, Bluetooth 5.3LTE och UMTS, wifi 4, Bluetooth 5.3
Övriga funktionerInternationella nödsamtal, Nödanrop SOS, krasch- och falldetekteringInternationella nödsamtal, Nödanrop SOS, krasch- och falldetektering

Våra tankar om Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9 fortsätter att bygga på den starka grund som Series 8 satte, med förbättringar i ljusstyrka, processorhastighet och lagringskapacitet. För dem som letar efter den allra senaste tekniken eller de som vill ha den ljusaste skärmen och mest lagring, kan Series 9 vara vägen att gå. Däremot kommer Series 8 fortfarande att vara ett kraftfullt och funktionellt alternativ för de flesta användare.

Nya Apple Watch Ultra 2

Utöver iPhone 15 presenterade Apple, Apple Watch Ultra 2 - den mest robusta och kapabla smartklockan de någonsin skapat. Med en titanboett på 49 mm och en Retina-skärm som lyser upp till 3000 cd/m², är denna klocka designad för att imponera. Drivs av S9 SiP och utrustad med dubbeltryck-gest, ger den maximal effektivitet och användarvänlighet.

Dessutom kommer den med en uppsjö av hälso- och säkerhetsfunktioner, inklusive syrenivå i blodet, EKG-app, varningar för låg/hög puls och oregelbunden rytm, temperaturavläsning och en särskild funktion för att övervaka och beräkna tidigare ägglossningar.

För de äventyrliga och aktiva erbjuder Ultra 2 precisionssökning för iPhone, vattentålighet upp till 100 meter, simfunktion, och den är även lämplig för vattensporter i höga hastigheter samt sportdykning ner till 40 meter. Precisions-GPS med två frekvenser garanterar noggrann positionering medan mobil uppkoppling håller dig ansluten.

Familjeinställningsfunktionen är perfekt för de som vill ansluta familjemedlemmar som inte har en iPhone. Med en batteritid på upp till 36 timmar (och upp till 72 timmar i strömsparläge) behöver du inte oroa dig för att ladda ofta. Och när det är dags att ladda, erbjuder den snabbladdning för snabb återhämtning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *