Mac logo
 w 0 3, tags: apples macbook - images.unsplash.com

Apples kommande MacBook Air och förbättrade iPad-modeller: snabbare och fler funktioner

februari 28, 2024 av David

Enligt Mark Gurman från Bloomberg kommer Apples vårhändelse att inträffa i mars eller april 2024.

Ryktet är ute att Apple vid vårevenemanget kommer att presentera den nya MacBook Air, tillsammans med en ny serie iPads. Stjärnan i evenemanget skulle vara det nya M3-chippet.

Det nya M3-chippet, en efterföljare till M2-chippet, har en tillverkningsprocess på 3 nanometer, vilket gör det mer energieffektivt och kapabelt till högre bearbetningshastigheter.

Apple hävdar att M3-chippet levererar upp till 30 % snabbare effektivitetskärnor än M2-familjen och snabbare än M1-chippet med upp till 50 %.

Prestandakärnorna förväntas också erbjuda en anmärkningsvärd förbättring, med hastigheter upp till 15 % snabbare och 30 % snabbare än M2 respektive M1. Detta visar ett stort steg i processorkraft.

the 2024 models are set to prioritize performance improvements driven by the next-generation M3 chip.

thehansindia

Specifikt för basmodellen MacBook Air rapporterar Apple att M3 8-core CPU är upp till 35 % snabbare jämfört med M1 och förväntas vara snabbare än M2 chip med 20 %.

Apples vårevenemang kan potentiellt innehålla andra spännande tillkännagivanden, som en större iPad Air-modell med en omdesignad bakre kamerabula och Wi-Fi 6E-stöd.

Den nya MacBook Air

Rapporter tyder på att produktionen av de nya M3 MacBook Air-modellerna redan har börjat, vilket tyder på en nära förestående lansering tillsammans med potentiella uppdateringar av MacBook Pro-serien.

Det ryktas att nya MacBook Air har hårdvaruaccelererad strålspårning och mesh-skuggning för förbättrad grafikprestanda, tillsammans med MagSafe trådlös laddning och en större styrplatta.

Den 10-kärniga GPU:n sägs också vara upp till 65 % snabbare än M1 och 20 % snabbare än M2-chippet, vilket resulterar i förbättrad grafikåtergivning för spel och andra krävande applikationer.

Jämfört med M2 MacBooks utlovar nya MacBook Air en betydande prestandaökning på 30 %.

Apple har detta att säga: "GPU:n är snabbare och effektivare och introducerar en ny teknik som heter Dynamic Caching, samtidigt som nya renderingsfunktioner som hårdvaruaccelererad strålspårning och mesh shading för första gången till Mac. Renderingshastigheterna är nu uppe. till 2,5 gånger snabbare än på M1-familjen av chips."

Apples vårevenemang förväntas bli ett viktigt ögonblick för både teknikentusiaster och konsumenter, med det potentiella tillkännagivandet av nya och mer kraftfulla enheter och funktioner.

Håll utkik efter fler uppdateringar när vi närmar oss det förväntade datumet för Apples vårevenemang.

Förbättrade iPad-funktioner: Vad du kan förvänta dig

Förutom MacBook Air antyder rykten att Apple planerar att tillkännage sin uppgraderade iPad-serie vid vårevenemanget.

Vissa rapporter tyder på att den nya iPad Air skulle kunna utrustas med antingen M2- eller M3-chippet för förbättrad prestanda och kapacitet.

De kommande iPad-modellerna kan potentiellt ha ett mer framträdande visningsalternativ som liknar iPad Pro-serien och en liggande orienterad frontkamera för förbättrade videokonferenser.

Andra möjliga uppgraderingar inkluderar ett större 12,9-tums skärmalternativ, en omdesignad bakre kamerabump, Wi-Fi 6E-stöd och Bluetooth 5.3.

De senaste iPad Pro-modellerna förväntas ha ljusare och mer levande OLED-skärmar tillsammans med andra potentiella förbättringar som MagSafe trådlös laddning och hårdvaruaccelererad strålspårning för förbättrad grafikprestanda.

MacBook Air och det förnyade sortimentet av iPads förväntas till stor del leverera överlägsen prestanda med sina förbättrade funktioner, som överträffar sina föregångare.

Med en sådan spännande utveckling vid horisonten kan Apple-fanatiker knappt vänta på avslöjandet av de mest relevanta tekniska innovationerna som Apple kommer att ge världen igen.