Mac logo
 w 4 0, tags: med - images.unsplash.com

Hur man utökar Mac-arbetsytan med iPad med hjälp av Sidecar

januari 1, 2024 av David

Apples ekosystem lyser när dess enheter fungerar tillsammans. Istället för att dela upp en Mac-skärm med flera fönster kan du utöka din skrivbordsskärm med en iPad genom att använda den inbyggda Sidecar-funktionen.

Sidecar låter dig släppa lös kraften i iPad som en andra skärm, utöka din digitala arbetsyta och öka din produktivitet med sömlös multitasking. Funktionen låser upp rörlighet för din MacBook-skrivbordskonfiguration.

Du måste kontrollera några krav innan du provar funktionen. Systemkraven för att använda Sidecar är MacBooks (2016 eller senare), iMacs (2017 eller senare) och Mac Minis (2018 eller senare) som kör macOS Catalina eller nyare operativsystem. Dessa Mac-datorer passar bra med vanliga iPads (sjätte generationen eller senare), iPad Pros, iPad Minis (femte generationen eller senare) och iPad Airs (tredje generationen eller senare) med iPadOS 13 eller senare.

När du har bekräftat att din Mac och iPad uppfyller systemkraven, se till att de är inloggade med samma Apple-ID. Du kan använda Sidecar trådlöst, men för längre användning, anslut din iPad till Mac med surfplattans medföljande laddningskabel. Den här inställningen kommer dock att tömma din MacBooks batteri eftersom den automatiskt laddar din iPad.

Konfigurationen för att ansluta dina enheter är enkel. Slå först på Wi-Fi, Bluetooth och Handoff på båda enheterna. Gå sedan till "Systeminställningar" på din Mac och öppna "Skärminställningar." Om din Mac kör macOS Sonoma kan du gå till "Systeminställning" och "Visa" för att starta installationen.

I visningsinställningen klickar du på rullgardinsmenyn bredvid "+"-tecknet till höger och väljer sedan din iPad från listan över tillgängliga skärmar. När du väl har anslutit din favorit iPad är den nu en förlängning av din Mac-skrivbord.

Fler sidovagnsinställningar

Nu när du har Sidecar igång finns det fler alternativ att försöka passa din idealiska arbetsyta. Funktionen låter dig ordna ordningen på din skärm med bara några få klick. På skärminställningen på Mac, klicka på "Arrangera" och dra iPad-skärmen till önskad plats.

I menyn "Använd som" i Display-inställningen kan du välja om iPad är huvudskärmen, spegla din Mac-skärm eller utöka ditt skrivbord. På surfplattan kan du se ett sidofält som innehåller viktiga Mac-kontroller som Kommando, Kontroll och Ångra. Klicka på menyerna "Visa sidofält" och "Visa pekfält" för att se om du vill att de ska vara synliga och på vilken sida av iPad-skärmen de ska visas.

Om du ofta använder Apple Pencil i din arbetsprocess, aktivera alternativet "Aktivera dubbeltryck på Apple Pencil" för bekväm åtkomst till ytterligare funktioner. Tryck med pennan för att interagera med menyer, kryssrutor eller filer. Dubbeltrycksfunktionen kan hjälpa dig att byta ritverktyg i kompatibla appar.

När du är klar med installationen kan du enkelt flytta fönster mellan enheter. Dra ett fönster till kanten av skärmen tills det visas på önskad enhet. Alternativt kan du använda alternativen i apparna. Håll muspekaren över den gröna knappen i fönstret och klicka sedan på "Flytta till iPad" eller "Flytta fönster tillbaka till Mac."

Även som en andra skärm förblir din iPad en oberoende enhet. Om du behöver kolla ett e-postmeddelande eller anteckna en anteckning sveper du uppåt från botten av din iPad-skärm för att komma åt Dock. Ett annat alternativ är att öppna App Switcher på iPad för att växla mellan skärmar.

När du är klar med arbetet och behöver koppla från iPad, tryck på den nedre ikonen i sidofältet och "Koppla från". Du kan också göra detta på Macs skärminställning.