Mac logo
Video Screenshot, tags: ios nya och - Youtube

iOS 17.4 Beta: Färska funktioner och uppdateringar

februari 20, 2024 av David

Apple lanserar en betauppdatering för iOS 17.4, som ger en rad nya funktioner och förbättringar till iPhones och iPads. Huvudfokus för uppdateringen är att introducera nya funktioner, förbättra säkerheten och uppfylla de efterlevnadsstandarder som fastställts av Europeiska Unionen.

I mars fick utvecklare tillgång till betaversionen av iOS 17.4, som hade byggnummer 21E5184i. Kort därefter lanserades den offentliga betaversionen, vilket gjorde den nya uppdateringen tillgänglig för en bredare grupp användare.

Huvuddragen

Den senaste versionen av iOS, 17.4, innehåller en mängd nya funktioner:

- Fresh Emojis: En introduktion av helt nya emojis äger rum.

- EU App Store-revisioner: Ändringar gjorda för att följa EU:s antitrustlagar.

- Unrevealed Device Compatibility: Föreslår möjligheten att arbeta med kommande Apple-enheter.

Förbättringar av säkerhet

Apple har också stärkt säkerhetsåtgärderna i iOS 17.4 betaversionen. De exakta detaljerna för dessa förbättringar avslöjas dock vanligtvis inte under betatestperioden för att undvika potentiellt utnyttjande.

Dessutom har den senaste iOS 17.4-uppdateringen infört en mängd olika ändringar i App Store. I synnerhet har apputvecklare nu möjligheten att direkt erbjuda sina spelströmningsapplikationer, som Xbox Cloud Gaming och Nvidia GeForce NOW, via App Store.

Den här uppdateringen förbättrar spelupplevelsen avsevärt på iOS-enheter, vilket ger användare större tillgänglighet till molnbaserade speltjänster.

Stöd för applikationer och webbläsare från tredje part

Med lanseringen av den nya iOS kan tredjeparts betalningsappar nu använda iPhones NFC-chip för kontaktlösa betalningar. Detta minskar beroendet av Apple Pay för transaktioner och erbjuder fler valmöjligheter för både handlare och konsumenter.

Dessutom är det nu möjligt att sidladda appar och användare kan ställa in alternativa webbläsarmotorer som standard, vilket bryter mot Apples tidigare krav på att endast använda WebKit-motorn.

Uppdateringar för Siri och röststyrning

I den här uppdateringen har Siris intelligens förbättrats, vilket möjliggör smidigare interaktion med din iPhone genom förbättrad röststyrning. Med den nya funktionen kan Siri läsa dina meddelanden högt medan du kör med CarPlay, vilket säkerställer att du kan hålla kontakten utan att bli distraherad.

Dessutom har HomePod också förbättrats, vilket gör det möjligt att använda röstkommandon för en helt handsfree-upplevelse hemma.

Vilka är tilläggen i den senaste iOS betauppdateringen?

Den senaste betaversionen av iOS 17.4 introducerar en funktion som ger nya behörigheter för App Store. Den här uppdateringen gör det möjligt för strömmande spelappar, som Xbox Cloud Gaming och Nvidia GeForce NOW, att fungera på iPhones över hela världen.

Dessutom innehåller uppdateringen olika förbättringar och förbättringar av det övergripande systemet.

Vad är processen för att ladda ner iOS betaprofilen?

För att få iOS-betaprofilen kan individer delta i Apples betaprogram via företagets officiella webbplats. När användarna har loggat in med sitt Apple-ID kan de följa de angivna riktlinjerna för att framgångsrikt installera profilen på sin enhet.

När kan allmänheten få tillgång till iOS 17.4 betaversionen?

Den 25 januari 2024 släpptes iOS 17.4 beta för utvecklare och offentliga betatestare. Den offentliga versionen förväntas släppas i mars.

Några nya emojis?

Detaljerna för de nya emojierna i iOS 17.4 beta har inte avslöjats. Det är dock vanligt att uppdateringar ger en mängd nya emojis, vilket har observerats i tidigare iOS-uppdateringar.

iPhone-versioner kompatibla med iOS 17.4 Beta?

I allmänhet kan iPhone-modellerna som kunde stödja den tidigare stora iOS-releasen också användas för iOS betauppdateringar. Även om kompatibiliteten för iOS 17.4 beta inte har specificerats, omfattar den vanligtvis nyare iPhone-modeller.