Mac logo
black tablet computer on white and black keyboard - Black Magic Keyboard on M1 iPad Pro 11" , tags: lättare och - unsplash

iPad Pro Magic Keyboard: tunnare, lättare och mer effektivt

maj 15, 2024 av David

Apple har nyligen lanserat ett nytt Magic Keyboard för de senaste iPad Pro-modellerna, som är tunnare och lättare än sin föregångare. Viktminskningen ökar bärbarheten och gör det till en perfekt följeslagare för iPad Pro-användare som är på språng.

De första recensionerna och mätningarna verkar bekräfta dessa påståenden. Men hur står den sig egentligen i jämförelse med sin föregångare? Låt oss kavla upp ärmarna och undersöka hur det nya Magic Keyboard står sig jämfört med den tidigare versionen.

Det nya iPad Magic Keyboard-funktionerna

Den senaste iterationen utlovar en överlägsen användarupplevelse med en rad förbättringar.

Minskad vikt

Även om Apple brukar hålla tyst om vikten på sina iPad-tillbehör, har tidiga recensenter gått in för att fylla informationsgapet. Här är scoopet från de som vet.

Enligt MacRumors antyder den första domen att 13-tums Magic Keyboard har en vikt på cirka 658-667 gram, en minskning med cirka 50 gram från den tidigare modellen (710 gram). Samtidigt har 11-tums Magic Keyboard rapporterats väga runt 580 gram.

Låt oss jämföra viktskillnaden med andra iPad-modeller.

Den senaste 13-tums iPad Pro väger 580 gram på egen hand, vilket är en betydande minskning jämfört med föregångarens 682 gram. I kombination med det nya Magic Keyboard stiger den totala vikten till bara 1 247 gram, vilket nästan motsvarar vikten på 1,24 kg för Apples M3-drivna 13-tums MacBook Air.

För 11-tumsversionen väger det nya Magic Keyboard endast 580 gram, vilket är en minskning från den tidigare modellens vikt på 601 gram.

Förbättrad funktionalitet

Det omdesignade Magic Keyboard har ett elegant handledsstöd i aluminium och en utökad styrplatta i glas med haptisk feedback. Dessutom har det en särskild rad med funktionstangenter, som ger snabb åtkomst till viktiga kontroller för bättre produktivitet.

Dessutom är den kompatibel med den nya iPad Pros M4-chip för förbättrad prestanda. Denna nya design försöker överbrygga klyftan mellan att använda en iPad Pro och en Mac, med målet att ge användarna en sömlös och välbekant upplevelse.

Men är det senaste Magic Keyboard en förbättring jämfört med sin föregångare?

Ja, det är det verkligen. Det erbjuder förbättrad bärbarhet och effektivitet för iPad Pro-användare och har en bekräftad viktminskning, vilket ger en lättare och bekvämare upplevelse utan att kompromissa med funktionaliteten.

När det gäller priset kostar den $299 (3226 kr) och $349 (3766 kr) för 11-tums- respektive 13-tums-modellerna, vilket gör den till en värdefull investering för förbättrad funktionalitet.

Det är dock värt att notera att dessa tangentbord inte kan kopplas ihop med 2024-utgåvan av iPad Air-modeller, oavsett om de är 11 tum eller 13 tum.

Konkurrens på marknaden

Apples konkurrenter gör också framsteg när det gäller bärbara datorer och uppslukande teknik. Microsoft Surface Pro X erbjuder till exempel en hybridupplevelse av bärbar dator och surfplatta med sitt löstagbara tangentbord och imponerande prestanda.

Marknaden blir alltmer konkurrensutsatt och företag som Microsoft och Meta lanserar nästa generations bärbara datorer och uppslukande teknik, men Apples nya iPad Pro och Magic Keyboard fortsätter att fängsla användarna med sin innovativa design och avancerade funktioner. Den eleganta och kompakta enheten erbjuder både bärbarhet och funktionalitet, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som söker en mångsidig lösning för bärbar datoranvändning.

Nya iPad Pro och det medföljande Magic Keyboard representerar den senaste utvecklingen inom bärbar datorteknik och erbjuder användarna alltmer avancerade funktioner och möjligheter samtidigt som de behåller sin kompakta storlek och eleganta design.

De pågående framstegen inom teknik och design förväntas leda till ytterligare innovationer inom bärbara datorenheter. Denna utveckling kommer att ge användarna alltmer kraftfulla och mångsidiga verktyg som uppfyller deras krav för både professionella uppgifter och fritidsaktiviteter, allt utan att kompromissa med bärbarhet och snygghet.