Mac logo
Slack mac

Ladda ner Slack på Macbook - Såhär gör du

september 8, 2023 av David

Vet du vad? Om du äger en MacBook och vill dyka rakt in i arbetschatten som en superhjälte, då är det dags att få ner Slack på din dator. Men oroa dig inte! Du behöver inte vara en tekniknörd för att få allt att fungera. Jag ska visa dig stegen, samtidigt som vi har lite skoj längs vägen. Redo att börja? Kör vi!

Var kan man ladda ner Slack för Mac?

Så du är redo att hoppa på Slack-tåget (eller bussen, eller enhjulingen, eller vad du nu föredrar). Men var börjar du?

 • Slack's officiella hemsida: Den säkraste platsen att ladda ner Slack Mac-versionen. Inte de skumma sidorna som erbjuder dig ”GRATIS IPHONES NU!”.
 • Mac App Store: Ja, den gamla pålitliga. Sök bara efter ”Slack” och se till att du inte laddar ner något som heter ”Slacky” eller ”Snack”.
 • Ladda ner slack mac: Var uppmärksam på vilken version du laddar ner. Se till att det är den senaste, om du inte vill hamna i teknikens stenålder.


Hur installerar man Slack på sin MacBook?

Alla kan klicka på ”download”. Men vad händer sedan? Följ denna guide och bli den Slack-kungen eller drottningen du alltid vetat att du var menad att vara!

 1. Ladda ner appen: Använd någon av ovanstående metoder. Eller fråga en vänlig ande. Eller en vänlig kollega.
 2. Öppna .dmg-filen: Detta är inte någon konstig teknisk mumbo-jumbo. Det är bara den fil du just laddade ner.
 3. Dra Slack-ikonen till din programmap: Är det bara jag, eller känns det lite som att spela ett datorspel?
 4. Öppna Slack: Det borde nu finnas i din programmap. Om inte, har du kanske råkat dra den till skrivbordet. Ingen fara, det har hänt oss alla. Eller åtminstone mig.

Ladda ner Slack på App Store

App Store är lite som den där trygga platsen där du vet att allt är kontrollerat och godkänt – som ditt favoritkafé där baristan vet exakt hur du vill ha din latte. Så här fungerar det:

 • Sökfältet: Börja med att öppna App Store och skriv "Slack" i sökfältet.
 • Hitta rätt app: Titta på appikonen och namnet, se till att det är den riktiga dealen. Klicka sedan på den lysande "Hämta"-knappen. Se där, teknikmagi!
 • Vänta en liten stund: Beroende på din internethastighet kan detta ta några sekunder till några minuter. Passa på att göra några armhävningar eller bara njuta av en snabb fikapaus.
 • Öppna Slack: När nedladdningen är klar, dyker Slack upp i din programmap. Öppna den och känn dig som en rockstjärna – du är nu redo att samarbeta som aldrig förr!

Tips: App Store ger dig också automatiska uppdateringar för Slack. Så du kommer alltid att vara på topp med de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna.

Tips och tricks för Slack-användare

Nu när du är igång och rullar (eller chattar), här är några tips för att verkligen få ut det mesta av Slack på din MacBook:

 • Använd genvägar: Kom igen, du är en Mac-användare! Det betyder att du älskar genvägar. Cmd + T för att snabbt växla mellan konversationer.
 • Anpassa dina notiser: Om du inte vill bli bombarderad med meddelanden varje sekund (vi tittar på dig, chattig kollega).

Problem med Slack på Mac? Lugn, vi har dig!

Trots allt skoj vi har här, ibland fungerar tekniken bara inte som den ska. Så här löser du några vanliga problem:

 • Appen kraschar: Prova den gamla beprövade metoden – stäng av och sätt på igen. Fungerar nästan alltid. Som magi!
 • Får inte notiser: Kontrollera dina inställningar. Eller kanske ditt team bara ignorerar dig? Nej, skämt åsido, det är troligen inställningarna.

Varför ska du ens bry dig om Slack för Mac?

Slack är inte bara ett konstigt ord som du kanske ropar när du snubblar över ditt eget skrivbord (vem har gjort det? Inte jag...). Slack är the place to be för teamkommunikation. Och om du är en Mac-användare, väl, Slack för Mac är som äppelpaj och vaniljsås – en perfekt kombination!

 • Slack download mac: Det finns en specifik version av Slack gjord för Mac, så att du kan dra nytta av alla de läckra Mac-funktionerna.
 • Slack mac: Är lika intuitiv och snygg som din MacBook. Match made in tech heaven!
 • Varför inte? Om alla andra på ditt team använder det, varför skulle du vilja vara den som skickar e-post? E-post?! Vad är detta, 2005?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *