Mac logo
 w 4 0 3, tags: m3 - images.unsplash.com

Vad du ska hålla utkik efter när du byter till Apples senaste M3 MacBook

december 30, 2023 av David

Apples M3 Pro MacBook Pro, som släpptes tidigare i november, har fått många positiva åsikter från både användare och recensenter. Bland många aspekter som hyllas av den nya enheten är dess prestanda, design, display, portar och batteritid.

Utrustad med en 11-kärnig CPU och 14-kärnig GPU-chip, en 14-tums Liquid Retina XDR-skärm och 36 GB enhetligt minne, är M3 MacBook Pro ett utmärkt val för dem som vill gå över från en Intel Mac eller uppgradera från en äldre M -serien MacBook.

Enheten ger betydande uppgraderingar av både hårdvara och mjukvara. M3 MacBook Pro ger användarna en banbrytande datorupplevelse som kombinerar kraftfull prestanda, fantastiska skärmegenskaper och gott om minne för ökad produktivitet och effektivitet.

Elegant display

M3 MacBook Pro finns nu i den eleganta Space Black-färgen, vilket utmärker sig på marknaden. Speciellt är Space Black-alternativet exklusivt för M3 Pro- och M3 Max-modellerna, exklusive den bärbara basen M3.

Denna premiumfinish, tillsammans med en matchande MagSafe-kabel, ger enheten en estetisk kant. Tvärtemot förväntningarna är dock Space Black-nyansen ljusare än väntat jämfört med en Razer Blade 16 Windows-dator.

Trots sin ljusare nyans har MacBook Pro i Space Black visat sig vara hållbar och motstår repor under daglig användning. Detta tack vare Apples unika kemi- och anodiseringstätning.

Bra prestanda och batteri

På prestandafronten imponerar M3 MacBook Pro. Den överträffar snabbt 2019 Mac Pro och konkurrerar nära den nuvarande snabbaste Mac Studio med M2 Ultra.

Enhetens M3 Pro-chip har en 11-kärnig CPU, 12-kärnig CPU, 14-kärnig GPU eller 18-kärnig GPU, beroende på konfigurationen. Dessutom innehåller chippet en 16-kärnig neuralmotor, 150 GB/s minnesbandbredd och hårdvaruaccelererad strålspårning.

GPU-spelprestandan hos M3 MacBook Pro har också genomgått anmärkningsvärda förbättringar. Framstegen har levererat solida resultat på titlar som stöds, kompletterat med en ProMotion Liquid Retina-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120Hz.

Medan M3 Pro MacBook Pro imponerar med sin prestanda, har vissa användare observerat att startpriset är betydligt högre än den tidigare instegsmodellen. Startpriset är $1 599, medan M3 Pro-chipmodellen, med sina förbättrade funktioner, börjar på $1 999.

Detta pris är en avsevärd ökning jämfört med den tidigare 13-tumsmodellen på 1 299 $, vilket är 400 $ högre än M3-chipmodellen.

Flera ändringar

Anmärkningsvärda förändringar inkluderar frånvaron av Touch Bar, ett skifte som välkomnas av användare som gynnar fysiska knappar. Anslutningen är robust, med HDMI 2.1, Thunderbolt 4/USB-C-portar och en SDXC-kortplats.

Basen M3 MacBook Pro har dock en enhetlig minneskonfiguration på 8 GB. Detta kommer att uppmana användare med tyngre arbetsbelastningar att överväga att uppgradera för optimal prestanda.

Batteritiden framstår också som en utmärkande funktion. M3 MacBook Pro uppnår 20-plus timmar av unplugged användning. Det här är ett betydande steg från Intel-baserade Mac-datorers unplugged funktion, som i genomsnitt är 16 till 17 timmar. Möjligheten att upprätthålla toppprestanda även när den är urkopplad skiljer den åt, en unik fördel med Apple silikon jämfört med Windows-maskiner.

Framöver är M3 MacBook Pro-serien, särskilt M3 Max-varianten, en kraftfull uppdatering av de tidigare M2-modellerna. Även om en omedelbar uppgradering kanske inte är nödvändig för M2 Max-ägare, tillåter Apples övergång från Intel-processorer en mer flexibel uppgraderingscykel.

Förväntningarna är höga på M3 Ultra Mac-datorerna, som kommer att debutera i stationära Mac Pro- och Mac Studio-maskiner. De nya enheterna tänjer på prestandagränserna våren 2024 eller på WWDC i juni.