Mac logo
 w 4 0 3, tags: att för macbook pro - images.unsplash.com

Välj mellan Macbook Pro M3 och Macbook Studio för annonsmaterial

januari 7, 2024 av David

Apples MacBook Pro (M3), som släpptes förra året i Apples "Scary Fast"-evenemang, lovar att bli ett kraftpaket som sätter en ny standard för Macintosh-laptopserien. Den nya lineupen har förtjänat sitt rykte genom en blandning av mångsidighet, portabilitet, fantastisk prestanda och en fängslande display.

Men inte alla kreativa skapare söker den bärbara vägen. Apples MacBook Studio, som först tillkännagavs 2022, kan vara det perfekta valet för den här typen av skapare. Dessutom, precis som MacBook Pro, ryktas en ny Mac Studio-modell med M3 Ultra-chippet lanseras i mitten av 2024.

Mac Studio är en mini-Mac-skrivbord designad för dem som föredrar att använda sina egna noggrant kalibrerade bildskärmar med en stationär installation. Hela kollektionen förkroppsligar robust prestanda och ett omfattande utbud av portar som är skräddarsydda för kreativa proffs specifika behov.

Nu, för potentiella köpare, låt oss jämföra MacBook Pro M3 och den nya Mac Studio. Med varje enhets distinkta egenskaper och funktioner är det nyckeln att lära sig mer insikter om vilken enhet som passar bättre med dina personliga kreativa krav.

Pris, specifikationer och tillgänglighet

Basmodellen av MacBook Pro M3, prissatt till $1 599, innehåller 8 GB RAM, en 8-kärnig M3-processor och en 14-tums Liquid Retina XDR-skärm med en upplösning på 3024x1964.

Att välja 16-tumsmodellen höjer upplevelsen med en 16,2-tums 3456x2234 Liquid Retina XDR-skärm. Båda skärmarna imponerar med en maximal ljusstyrka på 1600 nits och en uppdateringsfrekvens på 120Hz, vilket tillgodoser kraven på innehållsskapande.

Däremot kom Mac Studio in på scenen i juni 2023, med start på $1 999 för basmodellen. Denna konfiguration erbjuder 32 GB RAM, en 512 GB SSD och M2 Max SOC, med en robust 12-kärnig CPU, 30-kärnig GPU och en 16-kärnig neuralmotor.

Det är viktigt att notera att startpriset endast är för Mac Studio-enheten. Användare måste köpa sin bildskärm, mus och tangentbord separat. För entusiaster som letar efter toppklassspecifikationer är den maximala konfigurationen tillgänglig för $8 799, och levererar 192 GB RAM, en 8 GB SSD och M2 Ultra SOC, utrustad med en 24-kärnig processor, 76-kärnig GPU och en 32-kärnig Neural Engine.

Designskillnader

Naturligtvis är den iögonfallande designskillnaden hur Mac Studio står som en kompakt stationär PC medan MacBook Pro har formen av en bärbar dator.

Utöver det introducerar MacBook Pro en anmärkningsvärd designutveckling i sin senaste version med introduktionen av Space Black-färgschemat. Trots att den är en av de mest bärbara bärbara datorerna, väger 14-tumsmodellen bara 3,4 pund medan 16-tumsmodellen väger 4,7 pund.

MacBook Pros design, i stort sett oförändrad sedan översynen 2021, är fortfarande exemplarisk med sitt tunna aluminiumchassi som innehåller ett robust urval av portar.

När det gäller Mac Studio ligger dess enastående designfunktion i dess kompakthet, som mäter 7,7 x 7,7 x 3,7 tum och väger mellan 5,9 och 7,9 pund, beroende på den valda konfigurationen. Även om den är något tyngre, är dess bärbarhet fortfarande lovvärd, särskilt med rätt väska eller fodral.

Designen i sig är diskret, med rundade hörn, platta sidor och en topp prydd med den ikoniska Apple-logotypen. Noterbart är att Mac Studio nu har främre portar, med två USB-C-portar (på M2 Max) eller två Thunderbolt 4-portar (på M2 Ultra) och en fullstor SD-kortläsare.

Studion använder ett mesh-grillsystem för effektiv kylning, vilket säkerställer optimal prestanda samtidigt som den behåller en tyst drift.