Mac logo
 w 3, tags: ios bekräftade funktioner och för - images.unsplash.com

Bekräftade funktioner i iOS 18 för iPhone: RCS-stöd, AI-förbättringar och mer

april 1, 2024 av David

Apples efterlängtade iOS 18-uppdatering förväntas lanseras i höst med en rad nya spännande funktioner för iPhone.

Här får du en glimt av några av de bekräftade och ryktade förbättringarna som kommer till din enhet:

Säg hejdå till frustrerande gröna bubblor och hej till sömlösa meddelanden! iOS 18 kommer äntligen att integrera RCS-meddelandestöd, så att iPhone-användare kan njuta av en mer enhetlig meddelandeupplevelse när de kommunicerar med Android-användare.

Detta innebär att funktioner som iMessage- och SMS-sammanslagning, förbättrad mediedelning med foton och videor av högre kvalitet och avancerade meddelandefunktioner som läskvitton och live typing-indikatorer kommer att finnas tillgängliga för plattformsöverskridande kommunikation. Apple har redan meddelat att man kommer att införa RCS senast i slutet av 2024, och iOS 18 markerar den officiella lanseringen.

En smartare Siri och en dos AI-magi

iOS 18 kommer att inleda en ny era för Siri, Apples virtuella assistent. Vi kan förvänta oss betydande förbättringar som drivs av artificiell intelligens, vilket gör Siri mer intelligent och kapabel att förstå konversationer på naturligt språk med större noggrannhet.

Detta kan leda till en mer intuitiv användarupplevelse, så att du kan interagera med din iPhone med hjälp av naturligt språk och få användbara svar på dina frågor och önskemål. Det finns också rykten om att Apple kommer att introducera grundläggande AI-verktyg i kärnappar, t.ex. automatisk sammanfattning av långa artiklar och funktioner för automatisk komplettering för att effektivisera vardagliga uppgifter.

Anpassning av startskärmen: En efterlängtad funktion

Äntligen! iPhone-användare kommer att ha mer kontroll över hur deras hemskärmar ser ut och fungerar med iOS 18. Enligt rapporter från Bloombergs Mark Gurman introducerar Apple betydande anpassningsalternativ för hemskärmen.

Det betyder att du fritt kommer att kunna ordna appikoner på ett sätt som bäst passar dina preferenser, liknande den flexibilitet som Android-användare länge haft. Denna uppdatering kommer sannolikt att mötas med entusiasm av många iPhone-användare som har begärt mer kontroll över sin hemskärmsorganisation i flera år.

Förbättrade tillgänglighetsfunktioner på gång

Även om det ännu inte finns någon officiell bekräftelse tyder rykten på att iOS 18 kommer att innehålla nya tillgänglighetsfunktioner. Apple har ett starkt engagemang för inkludering, och dessa förbättringar syftar till att göra operativsystemet ännu mer användarvänligt för personer med funktionsnedsättning. Vi kommer sannolikt att få veta mer om dessa specifika funktioner under Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) keynote, som är planerad till den 10 juni.

En mer personlig Apple Music-upplevelse

Musikälskare kan glädja sig! iOS 18 förväntas förbättra Apple Music-upplevelsen med förbättrade verktyg för skapande av spellistor och musikkurering. Funktioner kan läggas till för att hjälpa användare att utforska ny musik baserat på deras lyssningsvanor, anpassa sina spellistor och mer effektivt hantera sin nuvarande musiksamling.

Spännande nyheter för utvecklare: Uppdatering av Xcode

Den kommande iOS 18-versionen är inte bara goda nyheter för iPhone-användare, utan även för utvecklare. Tillsammans med den nya iOS-uppdateringen förväntas Apple presentera en uppdaterad version av Xcode, den viktiga integrerade utvecklingsmiljön (IDE) som används för att skapa appar för Apple-enheter.

Den nya versionen av Xcode ryktas vara utrustad med sofistikerade funktioner för kodkomplettering, vilket avsevärt kommer att öka effektiviteten och produktiviteten i apputvecklingsprojekt.

Möjligt samarbete med teknikjättar och nya emojis

Det viskas om att Apple samarbetar med branschledare som Google och Baidu för att integrera deras avancerade AI-chattbots direkt i iOS 18. Användare kan enkelt interagera med dessa effektiva chatbots för att utföra olika uppgifter utan att behöva skapa personliga lösningar från början.

Partnerskap med andra teknikjättar kan effektivisera Apples utvecklingsprocess för nya funktioner och potentiellt generera intäkter genom samarbeten och provisioner på tjänsteanvändning inom iOS-ekosystemet.

Slutligen kommer Apple troligtvis att introducera en ny omgång emojis i iOS 18. Dessa nya tillägg kommer att återspegla de senaste kommunikationstrenderna och lägga till en touch av kul och personlighet i dina digitala konversationer. Vi måste vänta på Apples WWDC-keynote för att se den officiella avtäckningen av dessa nya emojis.

Håll utkik efter ytterligare uppdateringar om iOS 18-funktioner och andra tekniska nyheter!