Mac logo
Stock Photo, tags: och - images.unsplash.com

Guide för att stänga av MacBook-varningar, hantera iPhone-mobilsamtal

januari 5, 2024 av David

MacBooks eleganta design och intuitiva gränssnitt gör den till en populär bärbar dator för arbete och lek. Men dess standardaviseringsljud och iPhone Cellular Call-funktion kan störa användare i situationer som kräver tystnad, som i bibliotek eller affärsmöten.

Med iPhone Cellular Calls-funktionen kan din Mac bli en förlängning av din iPhone. Det låter dig ringa och ta emot samtal när enheterna är på samma nätverk och inloggade med samma Apple-ID. Även om det är praktiskt, finns det sätt att tysta eller stänga av funktionen från dina Mac- och iPhone-inställningar.

Tysta Mac-aviseringar

Det finns snabba och enkla sätt att stänga av Mac-aviseringsljud utan att öppna Systeminställningar. Den översta raden på ditt tangentbord är funktionstangenterna, som ger dig kontroll över systemfunktioner, inklusive ljud. Volymfunktionsknapparna är vanligtvis till höger, som märkta med ikonerna. Det finns också en Mute-funktionsknapp bredvid volymknapparna för en snabb tyst fix.

Kontrollcentret är en annan genväg till viktiga Mac-inställningar. Beläget i det övre högra hörnet av menyraden kan du styra Wi-Fi, Bluetooth, AirDrop, inkommande aviseringar och ljud med den här funktionen. Dra helt enkelt knappen på ljudet till vänster och det kommer att minska volymen på din Mac.

Fokusläge är en annan kraftfull funktion för att filtrera aviseringar. Men när du hanterar Macs ringsignal är alternativet Stör ej ett snabbt alternativ för att tysta alla inkommande aviseringar. Det finns alternativ att använda detta läge i en timme och fram till kvällen eller 19.00 lokal tid.

Använd "Till slutet av denna händelse" för att ställa in Stör ej tillfälligt. Alternativet är praktiskt när du är i ett möte och du vill se till att det inte finns några inkommande aviseringsljud förrän efter det är slut.

Du kan fortfarande få aviseringar från vissa appar och andra användare genom att anpassa Stör ej-läget ytterligare. Klicka bara på knappen ">" bredvid "Tillåtna personer" och "Tillåtna appar" för att utesluta dem från läget och lägg sedan till dem med knappen "+". När din lista är inställd klickar du på "Klar"-knappen längst ned.

Å andra sidan kan du tysta vissa appar genom att ändra "Tillåt vissa appar/personer" till "Tysta vissa appar/personer" innan du lägger till dem i din lista.

Macs kontrollcenter ska ha ljud och fokus som standard, men om ditt inte gör det, aktivera modulerna i "Systeminställningar". I "Kontrollcenter" kan du välja vilka moduler som ska visas i menyraden och vilka som är tillgängliga i menyn. I dessa inställningar kan du lägga till fler moduler som Tillgänglighetsgenväg, Batteri, Tangentbordsljusstyrka och mer.

Ett annat alternativ för att stänga av ljud för inkommande samtal är genom FaceTime-inställningar. På "Systeminställningar", gå till "Meddelanden" och klicka på "FaceTime". Klicka på reglaget på "Tillåt aviseringar" för att stänga av inkommande ljud- och videosamtalsvarningar.

Stänga av iPhone-mobilsamtal

Om du föredrar en mer långsiktig lösning för att hantera ringsignaler för inkommande ljud eller videosamtal på din Mac, kan du stänga av funktionen iPhone Mobilsamtal. Bekvämt kan du återaktivera funktionen på din Mac och iPhone om det behövs.

För att stänga av funktionen på Mac, öppna FaceTime och klicka på menyn längst upp till vänster på skärmen. Klicka på "Inställningar" och avmarkera "Aktivera det här kontot" för att inaktivera FaceTime på din Mac. Du kan fortfarande använda FaceTime på din iPhone men kommer inte att få aviseringar på din Mac.

Öppna samtidigt "Inställningar" på din iPhone och navigera till "Telefon". Bläddra till "Samtal på andra enheter" och stäng av "Tillåt samtal på andra enheter". Genom att stänga av den här funktionen kommer din Mac inte att ringa när du får ett telefonsamtal på iPhone.