Mac logo
iPhone 15 vs iPhone 14

iPhone 15 vs iPhone 14: Vad är nytt?

september 13, 2023 av David

När Apple lanserade iPhone 15 var förväntningarna höga. Efter framgången med iPhone 14 var frågan vad som kunde förbättras eller förändras för att göra uppföljaren till en ny storsäljare. Låt oss dyka ned i detaljerna och se vad som skiljer sig mellan dessa två modeller.

Pris:

Med startpriset på 11 995 kr för iPhone 15, ser vi en ökning jämfört med iPhone 14:s pris på 10 595 kr. Men vad får man egentligen för denna prisökning? Läs vidare för att ser skillnaderna.

Design:

Både iPhone 15 och iPhone 14 har en aluminiumram, men iPhone 15 tar det ett steg längre med sin baksida i infärgat glas. Detta kan tilltala dem som söker en mer unik och personlig touch.

Prestanda:

A16 Bionic-chipet i iPhone 15 lovar mer kraft jämfört med föregångarens A15 Bionic-chip. Båda har dock en 5-kärnig grafikprocessor, vilket betyder att grafikprestandan kan förväntas vara likvärdig.

Kameran:

Här ser vi en av de största uppgraderingarna. Medan iPhone 14 har en huvudkamera på 12 MP, skryter iPhone 15 med en imponerande 48 MP huvudkamera. Dessutom erbjuder den nya modellen bilder i superhög upplösning (24 MP och 48 MP) och den senaste generationens porträttbilder med möjlighet att justera skärpedjupet. Optisk zoom har också förbättrats från 2x till 4x.

Interaktion:

iPhone 15 introducerar "Dynamic Island", beskrivet som ett "magiskt sätt att interagera med iPhone". Exakt vad detta innebär i praktiken återstår att se, men det lovar en ny användarupplevelse.

Laddning och anslutningar:

En annan stor förändring är övergången från Lightning-porten till USB-C i iPhone 15, vilket kan innebära snabbare dataöverföring och mer universell kompatibilitet med andra enheter och tillbehör. Vilket kommer göra det enklare att koppla ihop din mac med din nya iPhone 15

Färger:

Medan iPhone 14 erbjuds i färgerna blått, lila, gult, midnatt, stjärnglans och (PRODUCT)RED, har iPhone 15 inte listat sina färgalternativ i den presenterade informationen.

iPhone 15 vs iPhone 14 transparent

iPhone 15 vs iPhone 14 - Alla skillnader

Egenskap/FeatureiPhone 15iPhone 14
BeskrivningEtt riktigt kraftverkLika fantastisk som alltid
PrisFrån 11 995 krFrån 10 595 kr
Skärmstorlek6,7- eller 6,1-tums6,7- eller 6,1-tums
SkärmtypSuper Retina XDR-skärm fotnotSuper Retina XDR-skärm fotnot
MaterialAluminium med baksida i infärgat glasAluminium med baksida i glas
LjudreglageLjud på/avLjud på/av
Unik InteraktionDynamic Island (Ett magiskt sätt att interagera med iPhone)
ProcessorA16 Bionic-chip med 5‑kärnig grafikA15 Bionic-chip med 5‑kärnig grafik
KameraAvancerat dubbelkamerasystem: Huvudkamera med 48 MP, Ultravidvinkel, Bilder i superhög upplösning (24 MP och 48 MP), Senaste generationens porträttbilder med fokus och möjlighet att justera skärpedjupetDubbelkamerasystem: 12 MP huvudkamera, Ultravidvinkel
Optiskt zoomomfång
SäkerhetsfunktionerNödanrop SOS, Krasch­detektering fotnot³Nödanrop SOS, Krasch­detektering fotnot³
VideouppspelningUpp till 26 timmars videouppspelning fotnot⁴Upp till 26 timmars videouppspelning fotnot⁴
AnslutningsportUsb‑cLightning
USB-stödStöd för usb 2Stöd för usb 2
AnsiktsigenkänningFace IDFace ID
Tillgängliga färgerblå, rosa, gul, grön och svartblått, lila, gult, midnatt, stjärnglans och (PRODUCT)RED

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *